2023 Yemek İstisna bedeli Fiyatı

2023 Yemek İstisna Tutarı Belirlendi: Günlük Yemek Bedeli Açıklandı!

Genel / Yemek Kartı

2023 Yemek İstisna Tutarı Belirlendi: Günlük Yemek Bedeli Açıklandı!

Yemek istisna tutarı çalışanların günlük yemek bedeli tutarını bildirmektedir. Bu tutar, 10.12.2022 tarihli 32059 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’ndaki değişiklik ile 2023 günlük yemek bedeli istisnası >> KDV Dahil 118,80 TL olarak belirlenmiştir.

Yemek İstisna Tutarı Nedir?

Gelir Vergisi Kanunu’nun belirttiği üzere şirketler, çalışanlarına, günlük yemek bedeli tutarlarını nakit olarak vermek yerine “yemek kartı” ile sağlamalıdır. Bu gibi durumlarda işverenler;

  • SGK İşveren Hissesi
  • SGK İşçi Primi,
  • Gelir Vergisi,
  • Damga Vergisi.

gibi vergilerden muaf olurlar ve vergi avantajı kazanırlar. Yemek minimum tutarı 110 TL(KDV Dahil 118,180 TL)’ye çıkarılarak geçen seneye göre yüksek artış göstermiştir.

MetropolCard’ın Avantajları

MetropolCard, işverenlere ve çalışanlara sunduğu birçok fayda ve kolaylık ile şirketlerin bir numaralı tercihlerinden olmuştur. 50 bini aşkın geniş üye ağı ile sayısız restoran ve anlaşmalı yerel market seçeneği sunan MetropolCard, çalışanlara seçme özgürlüğü sunarken nakit ödeme sistemine kıyasla işverenlere, %100’e varan vergi avantajı sağlar.
Pratik, ekonomik çözümleri ve kullanıcı dostu arayüzü ile bütçe dostu olmanın yanı sıra kolay bir kullanım sunan MetropolCard, birçok işletmenin ilk tercihi.

İşletmelerin avantajlı fırsatlara erişmesini sağlarken çalışanlara da geniş restoran ve market yelpazesi sunan MetropolCard; sürdürülebilirlik üzerine devam ettiği çalışmaları ve projeleri ile de doğanın yanında olan tavrını sürdürmüş, çevreye ve dünyamıza olan saygısını her zaman çalışma prensiplerinin arasında bulundurmuştur.

MetropolCard’ın avantajlı dünyasından yararlanmak için hemen iletişime geçin ve yemek istisna tutarı gibi sektörel gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.