Sağlıklı yemek kartı çözümleri

Yemek Kartı ile Öğle Yemeklerinde Sağlıklı ve Dengeli Beslenin!

Genel

Yemek Kartı ile Öğle Yemeklerinde Sağlıklı ve Dengeli Beslenin!

Personeller için öğle yemeği seçimleri sağlık açısından oldukça önemlidir. Günümüzde yoğun çalışma temposundan tükettiğimiz yiyecekler bedenimizin zinde kalmasını sağlar. Bu nedenle mesai sonrasında çıkılan öğle yemekleri için kalori hesaplaması yapılmalıdır. Asitli gıdalardan uzak durmak, protein ağırlıklı beslenmek ve sebze tüketmeyi ihmal etmemek gereklidir. Şirketlerde yemek kartı sistemine geçiş yapılması, standart catring menülerinin dışına çıkarak özgürce sağlıklı yiyecekler tercih edilmesini desteklemiştir. Sürekli fast food beslenmek ve masa başı çalışma sağlamak, hareket kabiliyetini minimize edecektir. Gün içerisinde ya da yemek saatlerinde sürekli hamurlu – karbonhidratlı gıdalar tüketmek yerine salata ve yoğurt tercih edebilirsiniz. Bu gıdalar sizleri yeterli tokluğa eriştirmiyor ise öğle yemeklerinde ızgara et ya da tavuk tüketebilir ve öğlenden sonrası için ara öğün olarak salata, kefir ya da yoğurt tüketebilirsiniz.

MetropolCard 40 bini aşkın üye işyeri ile yemek ödeneğinizi özgürce kullanmanıza olanak tanır. Yalnızca restoranlar dışında market alışverişlerinizde de yemek kartınızı kullanabilirsiniz. Ara öğünlerinizi önceden satın alabilir ve çalışırken pratik olarak tüketebilirsiniz. Haftalık yemek seçimlerinizde sebze meyve ve et dengesi için favori restoranlarınızı tercih ederek kendinize özgü bir beslenme planı oluşturabilirsiniz. Fazla şekerli, yağlı ve unlu gıdalar öğle arası sonrasında ağırlık yaratabilir ve konsantrasyon düzeyinizi etkileyebilir. Bu nedenle, öğlen için protein, karbonhidrat ve yağ dengesi kurulmuş, vitamin ve mineral bakımından zengin yemekleri tercih edebilirsiniz.

Yemek sürecinde içecek tercihi ve zamanlama

Yemek yerken içecek tüketme alışkanlığı oldukça fazla. Ancak asitli ve kafeinli içecekler sizi yemek zamanında tıkayabilir. Üstelik kalori oranları da oldukça yüksektir. Bu nedenle öğle aralarında gazlı içecekler ya da yüksek şekerli meyve suları yerine su, maden suyu veya kefir tüketebilirsiniz. Yemeğiniz kefir ile tüketilecek bir seçenek değilse su  içebilir ve ara öğün olarak öğleden sonra kefir tercih edebilirsiniz. Acıktığınızı hissediyorsanız kefir ile çiğ kuruyemiş ikilisini bir araya getirebilirsiniz. Ani gelen toplantılar, bitmesi gereken projeler nedeniyle öğle yemeği siparişini unutmamak adına haftalık planlama yapmak en doğru karar olacaktır. Böylece yemek için hızlıca tüketmek adına kalorisi yüksek ve sağlıksız yiyecekler sipariş etmek durumunda kalmazsınız.

Tamamen kendi seçimlerinizi oluşturabileceğiniz yemek ödenekleriniz ile daha dengeli beslenebilirsiniz. Ofis gibi hareket alanı kısıtlı bir noktada çalışıyorsanız egzersiz ve sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. Sağlıklı atıştırmalıklar, binlerce restoran içerisinden size en uygun yiyecekler ve kolay ödeme seçenekleri ile MetropolCard yemek kartı daima yanınızda!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.