Dijital Yemek Kartı MetropolCard'ın Önceliği Dünyanın Geleceği

Dijital Yemek Kartı MetropolCard’ın Önceliği Dünyanın Geleceği

Genel

Dijital Yemek Kartı MetropolCard’ın Önceliği Dünyanın Geleceği

Dijital yemek kartı MetropolCard mottosu ile çıktığımız bu yolda doğaya olan saygımızdan ödün vermiyor, sürdürülebilirlik projeleri kapsamında dünyayı yaşanılabilir bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz. MetropolCard ailesi olarak yaşamın her alanındaki tüm paydaşlarımıza değer odaklı hizmetler sunuyor ve hayata geçirdiğimiz her yenilikte çevresel ayak izimizi takip ediyoruz.

Türkiye’nin İlk Çevreye Duyarlı Dijital Yemek Kartı MetropolCard Karbon Ayak İzini Azaltıyor

Topluma fayda sağlayan ve pozitif etki eden teknolojilerimizle toplumu daha iyi bir geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ürettiğimiz her teknolojinin daha fazla hayatımıza dokunduğu bu yeni dönemde, dünyayı ve çevreyi koruma arzumuz her geçen gün katlanarak artıyor.

Kullanıcıların günlük deneyimlerinde hızlı, güvenli ve konforlu çözümler sunan dijital yemek kartı MetropolCard, dijitaldeki ödeme yöntemleri başta olmak üzere Türkiye’nin en gelişmiş temassız ödeme seçenekleri ve Mobil POS uygulaması ile sürdürülebilirliğe “özde” bir şekilde katkı sağlıyor!

Bugün karşılaştığımız çevresel zorluklar, geleceğimiz adına oluşan risk ve tehlike yeryüzündeki tüm canlılar adına oldukça önemli bir uyarıdır. Dijital yemek kartı MetropolCard’ın A’dan Z’ye tüm çalışma prensibi dünyamızı etkisi altına alan bu konuya özveriyle yanıt vermek üzere kurulmuştur.

Dijital Yemek Kartı MetropolCard ile Sürdürülebilir Çözümler

Bu farkındalıkla; ilk olarak Şubat 2022 tarihinde çevresel ve sosyal sorumluluk hedeflerimizi vurguladığımız Yeşilin Yanındayız Manifesto metnimizi web sitemizde yayınlayarak; çevre konusunda “pozitif etki yaratma” hedefimizi, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımızı ve bu konunun öncüsü olduğumuzu kamuoyuyla paylaştık.

Gelişmenin paralelinde; MetropolCard’ın dijital dünyasında tüm alanlarımızda, farkındalığın artması ve toplumsal bilince katkı sağlamak adına “Yeşilin Yanındayız” temasıyla içerik serisine başladık. Bu tema sayesinde dijitaldeki mecralarımızı yalnızca topluma fayda sağlama amacıyla farklı bir şekilde kullanmamız ve bu alanda yapılmamışı gerçekleştirmemiz tüm paydaşlarımız tarafından oldukça olumlu bir şekilde karşılandı.

Çevrenin korunmasına yönelik farkındalığın artırılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılması gibi konularda olumlu davranış değişikliklerinin kazandırılması adına bir çok belediyelerle Atık Kazanç Projesi’ni hayata geçirdik. Projemiz kapsamında kullanıcılar geri kazanılabilir atıklarını evlerinde ayrı biriktirerek atık kazanç noktalarına teslim etti. Teslim edilen bu dönüştürülebilir atıklar ise kampanya kapsamında oluşturulan özel kartlara yüklemeler yapılarak bakiyeleştirildi.

Geleceğimizi ilgilendiren bu önemli konunun sektördeki öncüsü olmak ve diğer tüm kurumlara çevre hassasiyeti konusunda ilham vermekten ötürü oldukça gururluyuz.

Türkiye’nin ilk çevreye duyarlı dijital yemek kartı unvanına gururla sahip olan dijital yemek kartı MetropolCard olarak; sürdürülebilirlik yaklaşımını markamızın tüm dinamiklerinde içselleştirmeye ve attığımız adımlarla da bu hassas konuya karşı duruşumuzu net bir biçimde özenle gösteriyoruz.

Çevresel Ayak İzimizi Takip Ediyoruz

İklim değişikliği konusunda taşıdığımız hassasiyeti “özde” bir biçimde benimseyen kurumumuz; kurumsal karbon ayak izi hesaplama ve raporlamalarını ISO 14064 standardı gereksinimlerine uygun ve uluslararası protokollerce kabul gören bir şekilde hazırlayan 3pmetrics firmasıyla 10 Mayıs 2022 tarihinde anlaşmaya vardığını kamuoyunun bilgisine gururla sunmak isteriz.

Gerçekleştirilen iş birliği sayesinde MetropolCard’ın hayatı kolaylaştıran ürün ve ödeme yöntemlerinden oluşan tüm ekosisteminin üretim, inovasyon ve son kullanıcıya ulaşan tüketim aşamaları 2020, 2021 yıllarını kapsayacak bir biçimde incelenerek MetropolCard Karbon Ayak İzi Analiz Raporu oluşturulmuştur.

Günü kurtarmak yerine geleceğe değer katmaya inanıyoruz. Bu konudaki kurumsal çalışmalarımıza ek olarak; fiziksel kart kullanımıyla oluşan karbon ayak izinin tespiti ve bunun dijitalleşmeye geçilmesiyle kurumumuzun çevreye ve bize güvenen paydaşlarımıza sağladığı faydanın reel analizi gerçekleştirdik.

MetropolCard Karbon Ayak İzi Analiz Raporu” sonucuna göre 2021 yılında dijitalleşme ve ödeme yöntemleri alanında yaptığımız geliştirmeler doğrultusunda; fiziksel kart kullanımı yerine dijital ödeme yöntemlerinin tercih edilmesi nedeniyle işlem başına izimizi %10 oranında azaltmayı başardık* Dijitalleşme faaliyetlerinin hiç olmadığı, kartsız işlem gerçekleştirilemeyen senaryoya göre ise 2021 yılında işlem başına %45 daha düşük emisyonlu ödeme işlemleri gerçekleşmiştir.

MetropolCard, hayata geçirdiği bu öncü çalışmayla sektöründe bir ilki gerçekleştirmiş olup, ilgili rapordan çıkacak analizlerde yer alacak azaltım aksiyonlarının hayata geçirilmesiyle bu izin azaltılması yolunda önemli adımlar atmış olacaktır.

Bununla birlikte kurumumuz; 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle KarbonPay projesi dahilinde kurumsal karbon ayak izi azaltım faaliyetlerine destek sağlayarak, sürdürülebilirlik hassasiyetinin günden güne arttığı ülkemizde paydaşlarına çevre konusundaki duyarlılıklarında anlık, samimi bir şekilde yanlarında yer alacaktır.

#YeşilinYanındayız

*İlgili çalışma 3pmetrics firmasının desteğiyle 2020-2021 yılları arasında yapılan kıyaslamalar sonucunda elde edilmiştir.

Dijital yemek kartı MetropolCard olarak önceliğimiz Dünya’nın geleceği… Bize katılın, doğanın yanında yer alın.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.